FINESTRAT – Het internationale mountainbikeseizoen is voor Nederland prima begonnen. Zondag consolideerden Hans Becking, Anne Terpstra en Hielke Elferink samen met hun buitenlandse teamgenoten hun podiumplek in het overall-klassement van de Costablanca Bikerace. Het leverde het drietal een mooi aantal (70 respectievelijk 60) UCI-punten op voor de wereldranglijst. Ook Bart Brentjens reed sterk: hij won met zijn partner Abraao Azevedo het eindklassement bij de Masters

beckingterpstrabrentjens
Drie podiumteams van de Costablanca Bikerace. Foto via twitter.

Op de laatste dag finishte Becking (Betch.nl-Superior) met zijn teamgenoot Ismael Ventura als derde. Daarmee stelden ze hun tweede positie in het eindklassement veilig. De winst bij de elite-heren ging naar Sergio Mantecon (Spanje) en Jan Skarnitzl (Tsjechië). “Ismael had het vandaag moeilijk en we wilden ons niet forceren, zodat we veilig aankwamen en de focus hielden op de lastige singletracks. Ik ben dik tevreden met het eindresultaat en de UCI-punten”, sprak Becking, die de komende dagen aansluit bij het Spaanse trainingskamp van het KNWU Team MTB.

Anne Terpstra (Van der Heide-Kenda) werd met haar teamgenote Yana Belomoyna (Betch.nl) in de etappe van zondag opnieuw tweede en bekleedde die positie ook in de eindrangschikking. Hielke Elferink (met de Belgische Alice Pirard) werden derde in de etappe, en ook in het klassement. Bij de vrouwen ging de eindzege naar het Zwitserse duo Corina Gantenbein en Kathrinn Stirnemann.