robbydebockkoga
Robby de Bock. Foto: Koga-KMC

ZAANDAM – KMC-Koga heeft Robby de Bock gecontracteerd.  De 26-jarige Belg zal komende zondag tijdens de MTB Beachrace in Rennesse al de kleuren van het Nederlandse strandrace en marathonteam verdedigen. De Bock reed afgelopen seizoen voor een ander Nederlands team, Van der Heide-Kenda.

In het shirt van die ploeg won hij in oktober de Bart Brentjens Challenge. Daarnaast werd hij in 2014 onder andere 3e op het Belgisch kampioenschap, 44e in de Wereldbeker in Mont Sainte-Anne, 7e in de MPL-Stappenbelt MTB Trophy in Apeldoorn en 5e in Bridge Cape Pioneer in Zuid-Afrika.

De Bock liet eerder al weten Van der Heide-Kenda te verlaten. De atleet zegt de profsport vaarwel om zich meer op zijn maatschappelijke carrière te richten. Hij blijft echter wel gewoon in competitie, nu dus bij Koga-KMC.