BENIDORM – Het mountainbike marathonseizoen wordt morgen geopend in de nieuwe Costablanca Bike Race, een vierdaagse wedstrijd voor duo’s die start in het Spaanse Benidorm. Aan de race, waar UCI-punten zijn te verdienen, doen ook een aantal Nederlandse toppers mee. Zij starten allemaal met een buitenlandse partner.

costablancaelferinkterpstra
Een selfie van Elferink, met op de achtergrond Belomoyna, Terpstra en Pascal Ketterer.

Hans Becking (Betch.nl-Superior) rijdt de meerdaagse samen met de Spanjaard Ismael Ventura, de nummer 97 van de wereldranglijst. Bij de vrouwen rijdt Anne Terpstra haar eerste buitenlandse race voor haar nieuwe team Van der Heide-Kenda. De Nederlands cross-countrykampioene zal aan de start staan met Yana Belomoyna haar oud-teamgenote van Betch.nl-Superior. De 22-jarige Oekraïense was vorig jaar de beste in de wereldbeker bij de beloftes, maar is ook in de marathonwereld geen doetje: ze won de Alpentour Trophy in het Oostenrijkse Schladming.

Nederlands marathonkampioen Hielke Elferink zal voor het eerst haar nieuwe rood-wit-blauwe outfit showen. Ze rijdt de wedstrijd samen met de Belgische Alice Pirard. Ook Bart Brentjens begint het jaar ‘volle bak’. Na vorige week deelgenomen te hebben aan de Snow Epic in het Zwitserse Engelberg, doet hij ook in Benidorm mee. Brentjens start samen met zijn ‘vaste’ partner Abraao Azevedo uit Brazilië. Het tweetal reed al samen de Cape Epic en de Brasil Ride.

De Costablanca Bike Race start morgen met een etappe van 44 kilometer en 1500 hoogtemeters rondom Benidorm. Daarna volgt een xc-race in L’Alfas del Pi en etappes in  Polop (60 km/2300 hm) en Finestrat (53km / 1500 hm).