ENGELBERG – Hij liet op Bikesight.nl al weten dat hij het goed naar zijn zin had tijdens de Snow Epic. Bart Brentjens heeft het nieuwe, driedaagse fatbike evenement in de Zwitserse sneeuw uiteindelijk afgesloten op de zevende plek overall. De winst ging in wintersport-oord Engelberg naar de Spanjaard Tomi Misser.

Bij de Snow Epic krijgt de winnaar van een etappe 1000 punten, de nummer twee 999 etcetera. Brentjens finishte als tweede in de eerste etappe (rit in lijn), als tiende in de tweede etappe (uphill), 21e in de derde etappe (downhill), dertiende in de vierde etappe (dualslalom) en negende in de vijfde etappe (rit in lijn).

snowepicveetire
Brentjens, tweede van links, aan de start van de dualslalom. Foto: Vee Tire

De oud-Olympisch kampioen kwam tot een totaal van 4950 punten. Dat was zestien punten minder dan zijn oude concurrent Rune Hoydal. De Noor werd achter Misser tweede.