SOEST – De vierde wedstrijd in de Veluwse Wintercompetitie is zaterdag een prooi geworden voor Frank Beemer. De renner uit Garderen klopte in Soest zijn voormalige ploegmakker Robbert de Nijs. Het verschil tussen de twee oud-renners van MPL-Specialized was op de streep bijna drie minuten. Rob Gambon van de MPL-opleidingsploeg finishte een minuut achter De Nijs als derde.

erikvanlaarfredvanzettensoestveluwsewintercompetitie
Erik van Laar op reed solo naar de zege in categorie 5. Foto: Fred van Zetten / Giro di Kika

De Nijs liet op zijn Facebook-pagina weten tevreden zijn met het resultaat. “Ik ben duidelijk nog niet explosief genoeg, maar verder een prima gevoel”, sprak de Noord-Hollander. Zowel De Nijs als Beemer zullen dit seizoen uitkomen in een shirt bedrukt met hun persoonlijke sponsoren.

Bij de vrouwen eiste Marlo Koevoet met overmacht de zege voor zich op. De Wijchense finishte met meer dan acht minuten voorsprong op nummer twee Kiki van Asselt. Annemarie Kranenburg kwam als derde binnen.

In de masters-categorie├źn waren er zeges te noteren voor Erik van Laar en Gert Tabor. Van Laar bleef in categorie vijf (34-48 jaar) Arjan Feenstra en Mark Schepp anderhalve minuut voor. Tabor reed in categorie 6 (48+) een ronde meer dan Michiel Bolle en Quivad van Zuilekom.

Het algemeen klassement van de Veluwse Wintercompetitie is hier te bekijken, de volledige einduitslag van de wedstrijd in Soest staat hier.