BLERICK – Bas Peters heeft voor de derde keer dit winterseizoen een wedstrijd in de Jos Feron Cup gewonnen. De oud-Olympiaganger van Giant finishte zondag op een op sommige plekken glad parcours in Blerick (nabij Venlo)bijna een minuut voor klassementsleider Edwin Arts, die voor de elfde keer in successie op het podium eindigde. Daarbij moet wel gezegd worden dat Arts Peters lang partij kon bieden, maar hem vanwege materiaalpech moest laten rijden. De Belg Fabio Porco kwam daar weer een minuut achter binnen op plek drie, voor Eric Hegger en Ike Janssen.

petersartsblerickerikkorenblik
Peters en Arts (rechts) in duel. Foto: Eric Korenblik

De Belgische Suzanne Verhoeven (Turnhout) won de wedstrijd bij de vrouwen. Ze bleef Kyara Stijns en Santina Brands voor. Harrie Peeters was de sterkste bij de Masters. Hij was twee seconden rapper dan Peter Meerburg. Derde, op krap een minuut achterstand, werd Rick van Dijk.

In het algemeen klassement leiden naast Arts Karin van Grimbergen (vrouwen) en Stephan Lotz (masters). Alle uitslagen en klassementen van de Jos Feron Cup zijn hier te bekijken. Woensdag is er ook nog een manche in Bocholtz. Dat is officieel de laatste mountainbikewedstrijd van 2014.