KRUININGEN – Hij reed de afgelopen zomer voor de Belgische wegploeg Wanty-Groupe Gobert een groot aantal prachtige profkoersen in Italië en Frankrijk. Maar afgelopen zaterdag vertoonde Marco Minnaard zijn kunsten in de TMZ Wintercompetitiemanche in Kruiningen. De coureur uit Wemeldinge (25) deed dat met verve. Hij won de achtste race in de Zeeuwse wedstrijdserie voor veelwinnaar Danny Sleeckx (Beebikes-Nutswerk) en de jonge Tim van Dijke.

Kramon_WantyGroupeGobert_DSC3402-MINNAARD-Marco1
Marco Minnaard.

Minnaard had na zeventien (!) ronden een gemiddelde van bijna 29 per uur en een voorsprong van meer dan een halve minuut. In de B-categorie (40+) was de overwinning voor Kees Reijnhout, die Franky Taelman in de eindsprint klopte. Sterkste vrouw van de dag was Simone Cornelisse. Zij stond op het podium met Emma Verloop en Carine de Vriendt.

De volledige uitslag van de TMZ Wintercompetitie in Kruiningen is hier te bekijken.