BEESEL – Vorige maand klopte Edwin Arts in Meijel Bas Peters met een slimme inhaalmanoeuvre in een van de laatste bochten. Een paar wedstrijden later in de Jos Feron Cup nam Peters revanche voor die actie. Hoe het precies in zijn werk ging, is op de redactie van Bikesight.nl niet bekend, maar Peters kwam in Beesel een paar seconden voor Arts over de streep. De voormalig Olympisch-deelnemer verdiende met zijn overwinning tevens de titel Limburgs kampioen.

Achter het tweetal kwam Gijs Dohmen als derde over de finish. De coureur uit Swalmen, winnaar van drie races eerder dit winterseizoen, keerde na drie races afwezigheid terug in het circuit. Hij gaf iets meer dan anderhalve minuut toe op de twee kemphanen vooraan.

josferonpetersartskorenblik
Peters passeert de streep voor Arts. Foto: Eric Korenblik

Bij de Masters pakte Leon Crienen weer eens de mountainbike en dat leverde hem meteen weer de overwinning op, zijn zesde in totaal al dit seizoen. De mountainbiker uit Baarlo kwam binnen voor zijn plaatsgenoot Rick van Dijk en Harrie Peeters uit Blerick. In de vrouwenwedstrijd was Santina Brands de beste, met een comfortabele voorsprong op Kyara Stijns en Karin van Grimbergen.

In het algemene klassement leiden Arts, Van Grimbergen en de Duitser Günther Reitz. Alle uitslagen van de Jos Feron Cup in Beesel zijn hier te bekijken.