MEIJEL – Dankzij een uitrem-actie binnendoor bij Bas Peters heeft Edwin Arts afgelopen zondag de zevende race van de Jos Feron Cup op zijn naam geschreven. In de laatste lastige bocht op het cross-circuit in Meijel passeerde de klassementsleider van de Limburg/Brabantse wedstrijdserie zijn concurrent binnendoor, waardoor Peters moest uitwijken en de winnaar moest laten lopen. Achter het strijdende tweetal finishte de Belg Fabio Porco als derde.

We kunnen hier nu een heel lang verhaal houden over de race, maar er is een filmpje gemaakt van de laatste honderd meter:

Bij afwezigheid van Leon Crienen (hij won de vorige zes wedstrijden) was Rick van Dijk de beste bij de Masters. Hij finishte voor Peter Meerburg en de Duitser Gunter Reitz. Bij de vrouwen was Lotte Jacobs uit nijmegen de beste. Ze kwam binnen voor Geerte Hoeke en Karin van Grimbergen.

In het algemene klassement bij de mannen staat Arts nu ruim bovenaan, voor Porco. Gijs Dohmen, die drie van de eerste vijf races won, is door twee dns’ uit de top weggevallen. Alle uitslagen van de Jos Feron Cup in Meijel zijn hier te bekijken.

artsmeijelkorenblik
Arts zit vlak voor de streep nog vlak achter Petersl. Foto: Eric Korenblik