WETHERBY – Ivan Rybarik heeft zaterdag de op één na laatste etappe van de Crocodile Trophy gewonnen en Greg Saw hield de leiding in het algemeen klassement  in de 101 kilometer lange etappe van ´Skybury Coffee Plantation´ naar het historische ´Wetherby Cattle Station´. Ramses Bekkenk probeerde voor een etappe overwinning te gaan maar de omstandigheden waren niet in zijn voordeel en hij kwam als vijfde binnen.

“Vandaag ben ik vanaf het begin in de aanval gegaan om te kijken of ik nog een etappe overwinning kon pakken. De etappe was echter relatief vlak en we hadden een harde wind pal tegen dus geen ideale omstandigheden om weg te komen. Ik heb diverse pogingen gewaagd maar kreeg geen ruimte, maar ja niet geschoten is altijd mis hè”, aldus Bekkenk.

RamsesStage8_KennethLorentsen
De kopgroep tijdens de etappe van zaterdag, met Becking in het vierde wiel. Foto: Kenneth Lorentsen