MUCUGE – Hans Becking en Jiri Novak zijn weer helemaal terug in de strijd om de eindzege in de Brasil Ride. Het duo van Betch.nl-Superior won vrijdag voor de tweede dag op rij en maakte daarbij veel tijd goed op hun concurrenten. Met nog een etappe te gaan staan Becking en Novak nog ongeveer twee minuten achter op leiders Ilias Periklis en Tiago Ferreira, een gat dat in het begin van de Braziliaanse etappewedstrijd meer dan twintig minuten is geweest. 

In de 143 kilometer lange rit hadden Becking en Novak, met de laatste twintig kilometer over asftalt in het vooruitzicht, het plan om na 80 kilometer een aanval te plaatsen. Ze voelden zich echter zo sterk, dat ze na 60 kilometer al op avontuur gingen. Ondanks dat er achter het tweetal goed werd samengewerkt, zag de concurrentie ze niet meer terug.

“Het was nog ver met alleen maar wind, maar we hebben strak tempo gereden. We waren even goed vandaag, dus de samenwerking ging perfect”, zei Becking trots.

Morgen wacht het peloton nog een etappe van 72 kilometer en 1000 hoogtemeters. “Lekker technisch, dus dat is in ons voordeel”, blikt Becking vooruit. Om daar aan toe te voegen: “Alles of niets.”

Bart Brentjens en Abraao Azevedo wonnen voor de zesde dag op rij de rit bij de Masters.

beckingbrasilrideferreira
Becking en Novak in de achtervolging op Periklis en Ferreira, eerder deze Brasil Ride.