APELDOORN – Robbert de Nijs rijdt volgend jaar niet meer voor MPL-Specialized. De 21-jarige coureur uit Warmenhuizen besloot de optie tot verlenging van zijn contract niet te lichten. Volgens zijn team wil hij zich met behulp van privé-sponsoren verder gaan ontwikkelen. “Zijn ambities komen niet meer overeen met de doelstelling en ambites van het team”, laat de leiding van de Apeldoornse ploeg in een persbericht weten. “We respecteren zijn besluit en wensen hem veel succes met de volgende stap in zijn carrière.”

denijsheubachvandenboogert
Robbert de Nijs in Heubach. Foto: Erik van den Boogert

Het was het eerste seizoen van De Nijs bij MPL. Daarvoor reed hij voor Feenstra-Felt. De Nederlands beloftekampioen op de marathon van 2013 won in het shirt van MPL belofteraces in Berlicum, Assen en Havelte. In de Europese World Cups in Albstadt en Nove Mesto finishte hij in de top 30. Zijn beste resultaat boekte hij in de Bundesligawedstirjd in Heubach. Daar werd hij zesde bij de beloftes.

Opvallend: een paar weken geleden maakte MPL bekend dat het contract van Frank Beemer niet werd verlengd, omdat de nummer 32 van het WK volgens het team ‘toe zou zijn aan een stap hogerop.

Jeroen van Eck en Kjell van den Boogert blijven wél bij MPL-Specialized. Zij verlengden hun contract bij de formatie met twee seizoenen.