IRVINEBANK – Hij heeft inmiddels een vaste stek op het podium bemachtigd, maar een etappe in de Crocodile Trophy winnen dat is Ramses Bekkenk nog niet gelukt. De marathonbiker van KMC-Koga werd donderdag in de zesde etappe van de Australische negendaagse tweede,  achter winnaar Cory Wallace en net voor Milton Ramos. Bekkenk staat daardoor nog steeds derde in het klassement op elf minuten achterstand van leider Greg Saw, die voor de tweede dag op rij vlak achter de Nederlander finishte.

ramosbekkenkcrocodile
Het podium van de zesde etappe, met Bekkenk, Wallace en Ramos.

De etappe van vandaag was een ‘old school’ Crocodile Trophy-etappe van 95 kilometer over de typische ‘outback fire trails’. Wallace moest in eerste instantie lossen bij de kopgroep, maar hervond zich in het technische stuk tussen de eerste en tweede verzorgingspost. “Ik ben gas gaan geven, vond de aansluiting en heb op de eerstvolgende klim heb ik iedereen gelost”, zei de winnaar, die 3 uur en 47 minuten voor de rit nodig had.

Wallace kwam uiteindelijk iets meer dan één minuut voor de achtervolgende groep van drie binnen. De eindsprint van dat groepje werd gewonnen door Bekkenk.

Alle uitslagen van de Crocodile Trophy zijn hier te bekijken.