EIJSDEN – Ze werd dit jaar al Nederlands kampioen in de cross-country en in de eliminator. Het lukte Anne Terpstra afgelopen zondag tijdens het NK Marathon in Eijsden niet om die ‘triple’ vol te maken. Wel pakte ze bij haar derde nationale kampioenschap van het jaar opnieuw een medaille. Achter Hielke Elferink en Jolien Janssen eindigde ze tijdens de Bart Brentjens Challenge als derde. “Een heel mooi einde van het seizoen”, zei Terpstra.

terpstraeijsdenbrentjens
Afzien in het kwadraat. Het beeld zegt genoeg. Foto: Superior-Brentjens

Terpstra reed op het door de regen loeizwaar geworden parcours van 110 kilometer lange tijd samen met Hielke Elferink. Ze kon haar concurrente in het tweede deel van de ronde niet meer volgen. Daarvoor waren de twee al een stuk verkeerd gereden doordat er pijlen waren weggehaald. Daardoor was Janssen een aantal minuten voor hen in de race terecht gekomen. Elferink en Terpstra haalde haar bij en gingen haar weer voorbij, maar Terpstra kon dat niet volhouden.

“Ik was op het einde bij haar weggereden, maar ik kreeg iets later een enorme dip, waardoor ze mij weer voorbij kwam”, vertelde Terpstra. “Ik baal vooral dat ze voor ons terecht is gekomen door het ontbreken van pijlen. Ook Jolien voelt zich daar vervelend over. En voor de organisatie is het ook niet leuk, die doen juist hun best er iets moois van te maken. Maar, ik heb echt mega afgezien en was super blij dat ik de finish heb gehaald.”