GENT – Na een teleurstellend verlopen WK heeft Jeroen van Eck het goede gevoel teruggevonden. Hij werd zondag tweede in de City Mountainbike in Gent. De mountainbiker van MPL-Specialized hoefde in de eliminator-streetrace, tevens het Belgisch kampioenschap, alleen wereldkampioen XCE Fabrice Mels voor zich te dulden.

Van Eck reed achter Mels de tweede kwalificatietijd en won zowel zijn heat in de kwartfinale als de halve finale. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in de in zijn regenboogtrui koersende Mels, die zich nu tevens Belgisch kampioen mag noemen. Van Eck bleef wel de sterker Duitser Andy Eyring (leider in het algemeen klassement) en de Zwitser Sepp Freiburghaus voor.  Ook Dave van der Kooij (Merida-Bassa) had een goede middag: hij won de kleine finale en werd vijfde. Nederlands kampioen Lehvi Braam lag er in de kwartfinales al uit.

vaneckgentcitymountainbike
Van Eck neemt een van de hindernissen op het Gentse parcours. Foto: Edwin Kleiboer

In het kleine vrouwenveld won Laura van Regenmortel de finale en werd Didi de Vries vierde. Verder was er nog een podiumplek voor Guus Olde Munnikhof (Nieuwelingen). Alle uitslagen van de City Mountainbike in Gent zijn hier te bekijken.