HAFJELL – Het is Jeroen van Eck niet gelukt om in de XC-Eliminator op het WK in Hafjell de kwartfinale te halen. De mountainbiker van MPL-Specialized plaatste zich als elfde voor de kruisfinales, maar kwam in zijn heats als derde over de streep, onvoldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

UCI_WCH_HAFJELL 2014De verschillen in de achtste en laatste heat waren maar klein. De Tsjech Krystof Bogar (Betch.nl-Superior) kwam in 1:44.136 als eerste over de streep, Martin Gluth (Duitsland) en Van Eck op minder dan een halve seconde daarachter. Het verschil tussen  de nummer twee en drie: 0.13 seconden. Drie seconden daarachter kwam Max Wiklund-Hellstadius als vierde binnen.

Van Eck is in goed gezelschap: titelverdediger Paul van der Ploeg werd ook uitgeschakeld. Anne Terpstra bereikte wel de kwartfinale.