MÉRIBEL – In de donkere schaduw die het overlijden van Annefleur Kalvenhaar wierp over de wereldbekerfinale in Méribel reed Rudi van Houts zondagmiddag een degelijke race bij de elite-mannen. Het leverde de coureur van Multivan-Merida een negentiende plek op. Van Houts was daar niet ontevreden mee. “Maar hopelijk zit er tijdens de wereldkampioenschappen in Noorwegen nog wat meer in het vat”, sprak de Brabander.

Van Houts, veertiende in de vorige wereldbeker in Windham, startte in Méribel net buiten de top 30 en kon snel opschuiven naar een plek in de top 20. Daarna reed hij zijn eigen tempo. “Helaas lukte het me niet om verder op te schuiven naar de top 15. Het parcours was behoorlijk technisch en een hoogte van bijna 1500 meter. Dat maakte het super pittig om iedere ronde foutloos te blijven.”

vanhoutswindham
Van Houts in actie in Windham. Foto: Armin M. Küstenbruck / EGO-Promotion

In eindstand van de wereldbeker eindigde Van Houts op een 21e plek. Daarmee was hij de beste Nederlander. Frank Beemer eindigde in het klassement op plek 63, Hans becking op plek 70. Alle eindklassementen van de wereldbeker zijn hier te bekijken.