ZIERENBERG – Karen Brouwer won met overmacht bij de vrouwen, Bram Rood hoefde alleen zijn meerdere te erkennen in de Duitser Mathias Frohn. Het KMC-Koga-Mitsubishi mountainbiketeam het dit weekeinde prima in de mountainbikemarathon in het Duitse Zierenberg. In de wedstrijd over 106 kilometer bleef brouwer met haar tijd van 5:23.56 de Duitse Eva Böhrer bijna negen minuten voor. Rood reed een tijd van 4:24.19 en gaf slechts 22 seconden toe op Frohn.

Maarten Janssen (Sforz-Racingteam) reed tijdens de wedstrijd lang in de kopgroep, maar reed net nadat hij gelost was een stuk verkeerd en eindigde derhalve op de zesde plek in de daguitslag (4:37.56). Zijn Transalp-partner Tom Hoekman (Zwiep) finishte na 5:04.44 op de negende plek, terwijl Jeffrey Kruidbos (Zwiep) en Mark van Schie (Sforz) met hun tijd van net iets boven de 5 uur en 10 minuten de tiende plek deelden.

zierenbergstart
Start van de mountainbikemarathon in Zierenberg. Foto: MTB11.de

De volledige uitslag van de mountainbikemarathon in Zierenberg is hier te bekijken.