MÉRIBEL – Anne Terpstra is vrijdagavond als zevende geëindigd in de XC-eliminator van de World Cup in het Franse Méribel. De Nederlands kampioene van Betch.nl-Superior werd op het onderdeel, dat voor het laatst op het programma stond van een wereldbeker, in de halve finale uitgeschakeld en moest in de kleine finale haar meerdere erkennen in Michelle Hediger en Eva Lechner. De wedstrijd werd gewonnen door Linda Indergand, die World Cup-winnares Katrin Stirnemann naar de tweede plek verwees.  

anneterpstrameribel
Terpstra tijdens haar kwalificatierun. Foto: Bart Brentjens

Terpstra – die de vijfde kwalificatietijd reed – werd in de achtste finale tweede achter Laura Charles en haalde de halve finale door haar kwartfinale te winnen, voor Ingrid Boe Jacobsen, Axelle Murigneux en Charles. In de halve finale waren Indergand en Boe Jacobsen voor haar te sterk.

Britt van den Boogert werd in de achtste finale uitgeschakeld door Indergand en Maaris Meier. Haar broer Kjell van den Boogert onderging hetzelfde lot. Hij was in zijn heat niet opgewassen tegen Titouan Perrin-Garnier, Marcel Wildhaber en Sepp Freiburghaus. Bij de mannen ging de zege naar  de Belg Fabrice Mels, die daarmee ook het eindklassement in de wereldbeker veilig stelde.