MÉRIBEL – Anne Terpstra heeft zich vrijdagochtend zonder problemen gekwalificeerd voor de achtste finales van de XC-eliminator. Terpstra’s tijd (1:30.713) was goed voor een 5e plek, op iets meer dan vier seconden achterstand van de Zwitserse Linda Indergand, die met 1:26.414 de snelste van de ochtend was. De mountainbikester van Betch.nl-Superior hoefde verder alleen Kahtrin Stirnemann, Jenny Rissveds en Ingrid Boe Jacobsen voor zich te dulden.

uci-mtb-world-cup-2013-logo

Britt van den Boogert reed met 1:38.154  de  zeventiende tijd en ook dat was voldoende voor het bereiken van de heats.  Haar broer Kjell van den Boogert, de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen, reed de 27e tijd van de 32 deelnemers, die allemaal door gaan naar de kruisfinales.

Om 17.00 uur starten de eerste heats. Terpstra neemt het daarin op tegen De Franse Laura Charles en de Tsjechische Lucie Vesela. Britt van den Boogert treft Indergand en Maaris Meier, haar broer gaat proberen Titouan Perrin-Ganier, Marcel Wildhaber en Sepp Freiburghaus te verslaan.