WINDHAM – In een seizoen dat voor Van Houts lang heeft bestaan uit sukkelen met blessures en gezondheid, beginnen de puzzelstukjes eindelijk op zijn plaats te vallen voor Rudi van Houts. Na een degelijke wereldbekerwedstrijd in Mont-Sainte-Anne waarin hij 21e werd, zette hij zondag in het Amerikaanse Windham de puntjes op de i met een veertiende plek. “Ik ben zeer tevreden met het resultaat en nog meer met het gevoel waar ik mee rondreed”, sprak de Brabander, die zelfs lang zicht had op een plek in de top tien. “Nu is het zaak deze stijgende lijn vast te houden tot aan het WK.”

vanhoutsmontesainteanne
Van Houts vorige week in actie in Mont-Sainte-Anne. Foto: Marius Maasewerd / EGO Promotion

Van Houts maakte vanaf een plek buiten de top 30 een opmars die hem een twee rondes voor het einde op de elfde plek deed belanden. “De start was lastig en chaotisch. Vanaf de vierde rij heb je een beetje geluk nodig. De eerste ronde moest ik veel geven om goed aan de laatste afdaling te beginnen. Hierna kon ik gelukkig mijn eigen wedstrijd rijden en elke ronde een paar plaatsen pakken.”

Tegen het einde viel Van Houts echter nog een klein beetje terug. “Het beste was er wel vanaf”, geeft de 30-jarige renner van Multivan-Merida toe. “En er kwamen nog een paar concurrenten sterk opzetten.