SIENA – De proloog van de zesdaagse Sudety Challenge in Polen heeft zondag twee Nederlandse zeges opgeleverd. Nederlands Master-kampioen Jan Weevers (Giant) legde de 16,1 kilometer af in 39 minuten en 4 seconden en was daarmee de snelste bij de Masters 2. Monique Zeldenrust (ook Giant) kwam binnen in 44 minuten en 36 seconden en won daarmee bij de vrouwen.  Dat betekent dat het tweetal maandag tijdens de eerste etappe (65 km/2500hm) in de leiderstrui start.

sudetyZeldenrust was niet de enige Nederlandse op het podium. Ze werd vergezeld door Laura Turpijn (SBJ-Biketeam), die op iets meer dan een minuut achterstand tweede werd. Bij de Masters 1 was Gijs Derksen (Beebikes-Nutswerk) op de 14e plek de beste Nederlander. Hij reed een tijd van 40 minuten en 39 seconden.

Bij de teams eindigde de Nederlandse tweeling Anouk en Hanne van den Bielerd op een derde plek (1 uur en 36 seconden).

De volledige uitslag van de proloog in de Sudety Challenge is hier te bekijken.