ORSCHOLZ – Karen Brouwer heeft zondag de Saarschleifen Bikemarathon op haar naam geschreven. De mountainbikester van KMC-Koga-Mitsubishi was in het Duitse Orscholz met overmacht de sterkste van een klein startveld. Brouwer had voor de 98 kilometer lange wedstrijd 4 uur en 42 minuten nodig. Het leverde haar een voorsprong op van meer dan tien minuten op nummer twee Katrin Schwing en bijna een uur op nummer drie Manuela Werkle.

karenbrouwerbeskidy
Brouwer op archiefbeeld.

Bij de mannen haalde Bas Peters (Giant) de top tien. De voormalig Nederlands kampioen legde de twee rondes af in 4 uur en 13 minuten en werd daarmee zevende, op tien minuten achterstand van de Duitse winnaar Sacha Weber. Leander Hamelink finishte in 4 uur 24 op plek elf als tweede Nederlander.

De volledige uitslag van de Saarschleifen Bikemarathon is hier te bekijken.