BRIXEN IM THALE – Een klim van 500 hoogtemeters in 6 kilometer. En dat in de stromende regen. Frank Beemer (MPL-Specialized) en Marlo Koevoet (Apex) verteerde het woensdagavond echter prima. Het leverde Beemer een knappe zevende plek op in de MTB Hillclimb in het Oostenrijkse Brixen im Thale. Koevoet deed het nog een stapje beter  in het meer dan vierhonderd mountainbikers tellende startveld: de Nederlands juniorenkampioene werd derde algemeen en eerste in haar categorie.

Beemer gaf in het eliteveld iets meer dan één minuut toe op de winnaar Grant Ferguson van de Nederlands Betch.nl-Superiorploeg. De mountainbiker uit Garderen hield lang stand in de kopgroep en reed naar boven in een tijd van 19 minuten en 45 seconden.

Koevoet had 24 minuten en 55 seconden voor de klim nodig en kwam daarmee krap twee minuten later binnen dan winnares Lisa Osl, de plaatselijke favoriete. Bij de juniores had de Wijchense meer dan anderhalve minuut voorsprong op nummer twee, Luca Hautz.

startbrixemerwin_haiden_47818
Start van de Hillclimb in Brixen. Foto: Erwin Haiden/Kitzalpbike
fergusonbrixenerwin_haiden_48091
Winnaar Grant Ferguson. Foto: Erwin Haiden/Kitzalpbike
beemerbrixenerwin_haiden_48130
Beemer op weg naar zijn zevende plaats. Foto: Erwin Haiden/Kitzalpbike
koevoetbrixenerwin_haiden_48441
Het podium bij de vrouwen met de Britse Alice Barns, Osl en Koevoet. Foto: Erwin Haiden/Kitzalpbike

Bikefestival
De volledige uitslag van de bergrit is hier te bekijken. De Hillclimb in Brixen im Thale is onderdeel van een groot Bikefestival. Zaterdag is de loodzware Kitzalpbike, zondag is er een cross-country wedstrijd in het naastgelegen Kirchberg.