WILLINGEN – Bram Rood is zaterdag in de prestigieuze marathon van Willingen (Sauerland) als vierde geëindigd. De mountainbiker van Koga-KMC-Mitsubishi had geen topdag en het liep allemaal niet zoals hij wilde, maar toch kwam hij maar twee minuten te kort voor het podium. Dat kwam mede door de pech van Roods teamgenoot Ramses Bekkenk. De voormalig Nederlands marathonkampioen beschikte wel over uitstekende benen en leek op weg naar een ijzersterke tweede plek achter de ontketende Duitser Hannes Genze, toen hij bij een passage door een beekje zijn buitenband aan gort reed en moest opgegeven.

Willingen
Start van de marathon in Willingen. Foto: Bikefestival Willingen

Rood – die met zijn tijd van 5.08 uur meer dan een kwartier toegaf op Genze – was niet de enige Nederlandse coureur in de top tien in de 121 kilometer lange wedstrijd. Onno Reijnhout (5.21 uur) eindigde bij de elites als zesde, Eric van Gelder – afgelopen winter ook al sterk tijdens de Jan van Arckel-wintercompetitie – werd achtste ( 5.37 uur) en Jeroen van der Vossen (5.46 uur) negende.

In de Masters-categorie waren er top tien noteringen voor Rob van Gestel (5e), Mike van de Wouw (6e), Arjan Smit (8e) en Peter Wouters (10e). Ramona van Ede werd vierde bij de vrouwen. Op de 98 kilometer eindigde Jan Weevers op het podium bij de Masters.

Een Duitse zender maakte een reportage van de marathon, die hieronder is te bekijken. De volledige uitslag van het Bikefestival in Willingen staat hier.