logoekSANKT WENDEL – Vierde. Het is de meest ondankbare plaats waar je kunt eindigen. Dat neemt niet weg dat Jeroen van Eck vanavond op het EK XCE in Sankt Wendel een fantastische prestatie neerzette. De mountainbiker van MPL-Specialized reed de derde kwalificatietijd en overleefde achtereenvolgens de achtste, kwart- en halve finale. In de finale moest hij echter zijn drie concurrenten Daniel Federspiel (goud), Ralph Näf (zilver) en Fabrice Mels (brons) voor zich dulden.

Anne Terpstra, die in de kwalificaties de achtste tijd reed, haalde de finale net niet en eindigde in de kleine finale, waarin ze het opnam tegen Jolande Neff, Ramona Forchini en Elvira Kharullina, als tweede. Het leverde de Nederlands kampioene van Superior-Brentjens de zesde plek in de eindrangschikking op. De Europese titel bij de vrouwen ging naar Kahtrinn Stirnemann, voor Linda Indergand en Alexandra Engen.

Lehvi Braam, de man die Van Eck een paar weken terug van de Nederlandse titel hield, lukte het niet om de kruisfinales te bereiken.

Later (hopelijk) meer!