AMERONGEN – 2014 mag met recht het jaar van de Nederlandse marathon genoemd worden. Liefst drie evenementen maken dit seizoen hun entree op de kalender: de Aia Software Hel van Groesbeek (afgelopen april), de Montferland Marathon (komende zaterdag!) en de Slag om Norg (op 9 augustus). Tel daarbij op bestaande evenementen als de Bart Brentjens Challenge, de MBC-Cyclo en een aantal mooie 4-, 6- en 24-uursraces – denk bijvoorbeeld aan het Bikefestival Brabant (21 en 22 juni) –  en je kunt snel concluderen dat de liefhebbers van de lange adem het in ons kikkerlandje zo slecht nog niet hebben.

Bikesight.nl heeft altijd al een voorliefde gehad voor het langere afstandswerk en draagt deze evenementen uiteraard een warm hart toe. Daarom hierbij een kleine update van de inschrijfmogelijkheden van de bovengenoemde marathons. Doe mee, want alleen met genoeg deelnemers hebben deze mooie wedstrijden bestaansrecht!

 • Komende zaterdag (7 juni): Wielerfestival Montferland (‘s-Heerenberg)
  Online inschrijven kan vandaag nog via deze website. Inschrijving ter plekke ook mogelijk.
 • Zaterdag 28 juni: MBC-Cyclo Midden-Nederland (Amerongen)
  Onderdeel van de SforZ Rose Marathoncup. Inschrijving wás gesloten, maar is wegens afmeldingen weer open voor een beperkt aantal deelnemers. Registreren – indien er nog plek is – kan hier.
 • Zaterdag 9 augustus: Veldslag om Norg (Norg)
  Inschrijving voor dit nieuwe evenement is inmiddels open. Er is nu ook mogelijkheid om 70 kilometer te rijden, in plaats van 100. Beslissen kan onderweg.
 • Zondag 5 oktober: Bart Brentjens Challenge (Eijsden)
  De tiende editie van deze mooie marathon in Zuid-Limburg, opnieuw decors van het NK. Registreren is inmiddels mogelijk, via deze link.
mbccyclo
Startvak van de MBC-Cyclo. Archieffoto: Huub Claessens