ROTTERDAM – Nee, revanchegevoelens had hij niet. Maar dat hij een week na het missen van de door hem zo felbegeerde Nederlandse titel XCE met grote overmacht de eerste manche in de City Mountainbike op zijn naam schreef, dat leverde Jeroen van Eck wel een erg prettig gevoel op. “Ja, het voelt zeker als een goedmaker”, zei de sprintspecialist van MPL-Specialized. “Super dat mijn goede vorm nu toch nog beloond wordt.”

In de finale van de wedstrijd in Rotterdam, de eerste in een serie van zes wedstrijden in Nederland en België, had Van Eck af te rekenen Lehvi Braam (de man die hem vorige week nog te snel af was op het NK), de Belg Fabrice Mels (die de snelste kwalificatietijd had neergezet) en de Duitser Andy Eyrin. “Mijn doel was om vanaf de start af volle bak te gaan en dat ging super”, analyseerde de inwoner van Leuth zijn race. “Ik had al snel een voorsprong en kwam met een 50 verschil over de streep.”

jeroenvaneckrotterdamnagtegaal
Van Eck passeert de streep in Rotterdam. Foto: Aschwin Nagtegaal/MPL Specialized

Achter Van Eck werd Braam tweede, Mels derde en Eyrin vierde. Van Eck, die vanwege het afronden van zijn studie niet deelneemt aan de komende wereldbekerwedstrijden, is blij me de leiderstrui die hij zondagmiddag aan mocht doen. “Mooi om de eerste winnaar van de reeks te zijn. Nu nog volhouden”, sprak hij strijdlustig.

 

De wedstrijd in Rotterdam leverde bij de vrouwen een zege op voor Laura van Regenmortel. Bij de junioren was Carlo van den Berg de beste. De volgende race is op 15 juni in Antwerpen.

Uitslagen City Mountainbike Rotterdam

Elites

Big final

1. Jeroen van Eck (NED)
2. Lehvi Braam (NED)
3. Fabrice Mels (BEL)
4. Andy Eyrin (GER)

Small final

1. Dave Van der Kooij (NED)
2. Bas Van der Kooij (NED)
3. Gaël Tack (BEL)
4. Wiebe Scholten (NED)

Vrouwen

1. Laura van Regenmortel (NED)
2. Daniëlle Sluijter (NED)

Junioren

1. Carlo Van Den Berg (NED)
2. Jesse Bikker (NED)
3. Bruno Van Duyse (BEL)
4. Noah Van Horen (NED)