CAIRNS – Er zal zondag maar één Nederlander meedoen aan de Wereldbekerwedstrijd in het Australische Cairns. Rudi van Houts heeft namelijk op het laatste moment moeten besluiten niet aan de koers mee te doen. De 30-jarige coureur van Multivan-Merida is afgelopen donderdag op training gevallen en heeft daar een lichte hersenschudding aan overgehouden. “Ik hoop snel en sterk terug te keren”, spreekt Nederlands nummer één-mountainbiker strijdvol op Twitter.

 

 

 

Alleen Michiel van der Heijden verdedigt nu nog de Nederlandse eer. Hij start bij de beloftes. In de eerste wereldbeker van het seizoen, twee weken terug in Pietermaritzburg, eindigde de mountainbiker uit Drunen nog als tweede.

rudivanhoutsopgavecrystalarnold
Vorige maand moest Van Houts (midden) tijdens de Cape Epic ook al opgeven door een valpartij. Hij had toen last van zijn bovenbeen. Foto: Crystal Arnold