NIEUWKUIJK – De gele leiderstrui van de Topcompetitie is bij de Masters 40+ voorlopig in het bezit van Micha de Vries. De teammanager van Cube-Nutswerk won zondag in Nieuwkuijk de eerste race van de serie. Bij de Masters 30+ leverde de wedstrijd een zege op voor de Belg Jimmy Tielens, die Nederlands kampioen Maikel Govaarts en zijn landgenoot Gody Jacobs voorbleef.

De Vries reed in het begin van de race samen met zijn Cape-Pioneerteamgenoot Rick van den Hanenberg op kop. Van den Hanenberg kon het snelle tempo van zijn maat echter niet volgen en moest temporiseren, waarna hij nog werd gepasseerd door Marcel Scheffer (tweede), Leon van der Heijden (derde) en Rick van Dijk (vierde).

michadevriesheeswijik2
Micha de Vries en Rick van den Hanenberg wonnen als veteranenduo de Cape Pioneer Trek, een meerdaagse in Zuid-Afrika. Zondag reden ze ook in het begin van de Topcompetitie in Nieuwkuijk samen op kop. Foto: Bikesight.nl

De Nieuwelingen-wedstrijd werd een prooi voor Marino Noordam uit De Lier, die over de streep kwam voor Marc Bouwmeester en Sam de Nijs.

Alle uitslagen van de eerste dag van Topcompetitie in Nieuwkuijk zijn te bekijken op de site van KNWU. Morgen rijden nog de funklasse, de junioren, de elite- en junior-vrouwen en de elite-mannen.