PIETERMARITZBURG – Het leven is goed in Pietermaritzburg. Het is eigenlijk geen nieuws, maar wel de strekking van de enige berichten die binnendruppelen vanuit Zuid-Afrika. Daar bereid de mountainbikende wereldtop zich voor op de eerste wereldbeker van 2014. Onder hen ook Michiel van der Heijden en Rudi van Houts, de enige Nederlanders die komende zondag aan de start zullen staan.

Als gezegd: heel veel meer valt er vanuit Zuid-Afrika niet te vertellen. Zondag om 9.00 uur trappen de beloftes bij de vrouwen af, daarna volgen om 11 uur de belofte-mannen (met Van der Heijden), de elite-vrouwen (13.00 uur) en de elite-mannen (15.30 uur).  Voor de rest laten we het bij (bewegend) beeld. Zondag is het spektakel overigens weer te kijken via Redbull.tv, met commentaar van Rob Warner én onze eigen Bart Brentjens.

heijden
Van der Heijden traint een beetje met Jolande Neff en Emil Lindgren.
vanhouts
Van Houts is, hoe kan het ook anders, weer eens aan het dollen met José Hermida.

En om vast warm te worden, de teaser:

Beelden van het parcours zijn (op Facebook) hier te bekijken, met dank aan Grant Ferguson en Kenta Gallagher van Betch.nl-Superior.