WARMENHUIZEN – Hij geeft het eerlijk toe: het was een slordige fout, die hem een aantal kostbare plaatsen kostte. De organisatie van de Sunshine Races in Nalles begon afgelopen zondag voor de start van de elites en beloftes vroeg met de ‘staging’. Zo vroeg, dat Robbert de Nijs te laat was om zijn 44e startplek in te nemen. “Ik heb het me zo onnodig moeilijk gemaakt”, vertelt de 20-jarige coureur van MPL-Specialized na de lange terugreis vanuit Italië. “Het kostte me meer dan twintig plaatse bij de start.”

De eerste ronde verliep daardoor voor De Nijs chaotisch: hij moest lopen op sommige stukken en zat op smalle passages opgesloten. In de tweede en derde ronde begon hij aan een opmars, waarin hij zich bijna opblies. “Ik moest echt even rustig aan doen en mentaal was dit ook het zwaarste punt in de race”, kijkt hij terug. “Ik zag even niemand meer rijden en daar kreeg ik in de kop wel even een knauw van. Bij de doorkomst voor de vierde ronde had ik echter weer mensen in zicht en kon ik me weer ergens aan optrekken.”

denijssunshinesunshine
De start van de elite en belofte-race in Nalles. In het ‘midden’ De Nijs (in het rood-wit-zwart). Foto: Sunshine Races.

In de daaropvolgende ronde bleef De Nijs mensen inhalen. In de zesde ronde reed hij 29e, en was hij 9e belofte.  “Vlak voordat ik doorkwam voor de zevende en laatste ronde werd ik uit koers gehaald. Degene voor mij mocht wel door. Dat voelde wel even zuur maar ik ben tevreden met wat ik ervan heb kunnen maken. De start moet volgende keer beter, want dit heeft onnodig energie gekost. Ik ga volgende keer echt niet meer te laat komen. Ik baal er wel van, maar ik ben blij dat ik een goede basis heb. Daar kan ik bouwen richting mijn eerste World Cups in Nove Mesto en Albstadt.”