GROESBEEK – Zondag is het koers. Niet alleen in de Ronde van Vlaanderen, maar ook in de achtertuin van de redactie van Bikesight.nl. Oftewel: de Aia Software Hel van Groesbeek. De eerste wedstrijd in de SforZ Rose MTB Marathoncup, de race waar de vaderlandse marathonistici voor het eerst dit mountainbikeseizoen de degens met elkaar gaan kruisen. Eén ding is zeker: het gaat een mooi, maar o zo zwaar spektakel worden. En dat in Nederland.

BikesightgroenmidOp de diverse sociale media wordt al hevig gespeculeerd over de te verwachten eindtijd van de winnaar. Bikesight.nl waagt zich niet aan voorspellingen, maar kondigt in de aanloop naar ‘De Hel’ wel een noviteit aan, die de marathon (voor zover dat nodig is) nog meer jus moet gaan geven: de Bikesight.nl Bergprijs.

Het gaat om een klim van 1,9 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 2 procent, met uitschieters naar de 10%. Niet de zwaarste beklimming van de pittige ronde, maar wel de langste. Eentje waar alles in zit (zelfs een stukje afdalen).

Natuurlijk gaan we bij de tijdwaarneming gebruik maken van Strava. De KOM is nu (puur toeval!)  in handen van de redactie. Wie de beklimming op zondag 6 april het snelste oprijdt (in Strava uploaden is wenselijk), die verdient een mooie prijs. Welke prijs dat is, dat houden we nog even in het midden. Eén ding is zeker: de roem die de winnaar ten deel valt is voor eeuwig.

Bekijk de beklimming hieronder. Neem het in je op. En geef zondag in die 1,9 kilometer nog een klein beetje meer gas.

strava1
Uiteraard is alles over de Hel van Groesbeek na afloop (waarschijnlijk maandags) te lezen op deze website.