BÜCHEL – Britt van den Boogert heeft haar eerste overwinning in het shirt van SBJ-Biketeam in the pocket. De 19-jarige Middelaarse was zondag in het Duitse Büchel de sterkste in derde race van de Rothaus Bulls Cup. En daar was Van den Boogert uiteraard zeer tevreden mee. “Maar met een overwinning kan dat haast ook niet anders,” lachte ze.

Hoewel Van den Boogert een saai parcours verwachtte, kreeg ze in Büchel een rondje voorgeschoteld met alles erin: technische passages, snelle stukken en mooie beklimmingen. Ze startte goed en reed de eerste twee rondes aan de leiding met de Duitse Majlen Müller. Op een hobbelig stuk reed Van den Boogert echter weg bij haar concurrente en in de laatste vier rondes vergrootte ze steeds haar voorsprong, tot bijna een minuut op de finish.

vandenboogertbuchelvandenboogert
Van den Boogert komt als eerste over de finish. Foto: Erik van den Boogert

Van den Boogert gaf een deel van de credits voor haar overwinning aan haar fiets. “Ik rij sinds kort op een 29-er. Ik merk dat dat toch wel echt fijner fietst dan een 26-er. Zeker op het hobbelige stuk waar ik weg kon rijden, had ik daar meer voordeel van dan ik had verwacht.”

Kjell van den Boogert, de 18-jarige broer van Britt, reed ook in Büchel en werd bij de mannen tweede belofte en vierde overall, krap vier minuten achter winnaar Gerrit Rosenkranz (bekend van de Fietssportief.nl Cup).  De uitslagen van de Rothaus Bulls Cup in Büchel: vrouwen, mannen.