BERLICUM – Twee mannen die conditioneel aan elkaar gewaagd waren. Eén die een bijna foutloze race reed, de ander die een paar keer onderuit ging. En dat bepaalde afgelopen zondag bij de GP Kivada Wielersport Specialized wie won bij de elites. Frank Beemer kwam in Berlicum als eerste over de streep, voor Jeroen Boelen (Betch.nl-Superior). Achter die twee kemphanen finishte Rens de Bruin (Merida-Bassa) verrassend als derde.

frankbeemerberlicumwimlemmers
Beemer op weg naar de zege in Berlicum. Foto: Wim Lemmers

De mountainbiker van MPL-Specialized was uiteraard zeer blij met zijn overwinning. “Mooi om het seizoen zo te beginnen”, sprak hij tevreden. “Het is in de eerste wedstrijd van het seizoen altijd even aftasten hoe de vorm is en hoe de concurrentie ervoor staat. Maar mijn wedstrijd verliep bijna perfect. Ik had voor mijn doen een goede start en heb bijna geen foutjes gemaakt. Jeroen en ik waren even sterk, maar ik kon wegrijden omdat hij een paar schuivers maakte en daardoor in de achtervolging moest. Ik hoefde mijn voorsprong alleen maar vast te houden, liep niet meer verder weg, maar Jeroen kwam ook niet meer dichterbij.”

Boelen: “Toen we na een ronde met een kopgroep van zes samen reden, kwam ik ten val.  Mijn concurrenten was dit natuurlijk niet ontgaan en het tempo werd opgevoerd. De kopgroep sloeg uit elkaar en ik kon in de achtervolging. Ik vond uiteindelijk wel de aansluiting bij Frank, maar het helaas niet volhouden. Het verschil op de streep groeide tot twaalf seconden op de streep. Maar, ik ben tevreden over mijn vormpeil. Hopelijk kan ik de volgende wedstrijden weer meestrijden om de overwinning.”

Top 10 elites/beloftes
1. Frank Beemer
2. Jeroen Boelen
3. Rens de Bruijn
4. Erik Groen
5. Robbert de Nijs (eerste belofte)
6. Dave Huygens
7. Tim Lemmers
8. Matthijs Eversdijk (tweede belofte)
9. Onno Reijnhout
10. Liwald Doornbos
Volledige uitslag Berlicum.

robbertdenijsberlicumwimlemmers
Robbert de Nijs, winnaars bij de beloftes, kreeg onderweg te maken met tegenslag (zie foto). Zijn wedstrijdverslag is hier te lezen. Foto: Wim Lemmers