HAIFA – Annemarie Worst is vrijdag in Haifa derde geworden in de UCI C2-race die in de Israëlische plaats werd verreden. Het was voor de mountainbikester van Giant haar tweede podiumplek in drie races. Vorige week werd ze in de eerste van haar vier wedstrijden in het Midden-Oosten ook al derde.

annemarieworst
Annemarie Worst

Worst kende tijdens de wedstrijd een stroeve start. “Ik kwam pas in de tweede ronde echt lekker in m’n ritme”, laat ze aan Bikesight.nl weten. “Toen ging het gelukkig wel een stuk beter. Ik ben van de zesde plek naar de derde plek gereden.”

Tot haar spijt kwam Worst net te kort om tweede te worden. “Het verschil was op de finish maar een seconde”, baalde ze. “Maar op zich ben ik wel tevreden met deze wedstrijd.”

De koers in Haifa werd gewonnen door Barbara Benko. Worst doet morgen ook nog mee aan de UCI C1-wedstrijd in Misgav.