HAIFA – Het zit Hans Becking niet mee tijdens zijn trip in Israël. Nadat hij vorige week tijdens zijn tweede race in het Midden-Oosten moest opgeven vanwege een tak in zijn derailleur, lukt het vandaag ook niet om zijn derde wedstrijd tot een goed einde te brengen. De 27-jarige mountainbiker van Betch.nl-Superior gaf in de XC-race in Haifa op nadat een lekke band het uitzicht op een klassering in de top zes verpestte.

Hans Becking BETCH.nl Superior Brentjens MTB Racing Team 2014
Hans Becking. Foto: Betch.nl-Superior

“Het is totaal tegen mijn principes om de handdoek in de ring te gooien”, baalt Becking. “En achteraf voel ik me er ook slecht bij. Ben op z’n zachtst gezegd niet vrolijk op dit moment.  Maar het had geen zin om verder te rijden. Ik moet in UCI C2 wedstrijden minimaal zesde worden om me te verbeteren. Dat was niet meer haalbaar. Met het oog op de race van morgen ben ik gestopt.”

Tijdens de race, die werd verreden onder erg warme omstandigheden, reed Becking tot halverwege de koers in een groepje dat streed om een podiumplek. Net na de materiaalpost bezorgde een grote spijker hem een lekke band.

“Morgen is er in Misgav een UCI C1 wedstrijd. Daar ga ik echt volle bak. Hopelijk zit mijn pech er voor dit seizoen op”, besluit de voormalig Nederlands kampioen, die vorige week tijdens zijn eerst van vier races in Israël wel op het podium eindigde. Becking werd toen derde.