CASTRICUM – Sven Broekaart heeft zondagmiddag verrassend de eindzege opgeëist in de eerste  editie van de Lotto KNWU Strandraces. De 20-jarige coureur uit Julianadorp maakte in de laatste race in Castricum meer dan 8 punten goed op grijze-truidrager Ramses Bekkenk en passeerde zijn concurrent van Koga-KMC daarmee in het klassement. Broekaart won de strandrace in Castricum overigens niet, hij werd tweede achter Bram Imming. Derde werd Roy Beukers (Feenstra-Felt).

svenbroekaartpodium
Het podium van de Lotto KNWU Strandraces: Broekaart, De Nijs (links) en Bekkenk (rechts).

Zevende, vierde, vijfde, derde, derde, derde, tweede en pas na de laatste koers eerste. Dat was de opmars van de jonge Broekaart tijdens de acht races van de KNWU Strandracecompetitie. Bekkenk, die in de eerste wedstrijd van de serie (Hoek van Holland-Den Helder) een hoop tijd verspeelde met een lekke band, moest tijdens de koers in Castricum lossen bij een negen man sterke kopgroep. Ondanks beulwerk van zijn ploeggenoot Bram Rood lukte het de strandracespecialist niet het gat met de kopgroep klein genoeg te houden. Hij verloor 1.18 minuut en werd daardoor niet alleen gepasseerd door Broekaart, maar ook door Robbert de Nijs, die zevende werd en de tweede plek in het klassement greep.

castricumbekkenknuwnoordholland
Het beslissende moment in Castricum: Bekkenk moet lossen bij de kopgroep, Bram Rood probeert hem terug te brengen. Foto: @KNWUDistrictNH

Bij de vrouwen ging de overwinning in het eindklassement naar Alieke Hoogenboom, die de wedstrijd in Castricum ook op haar naam schreef. De volledige uitslagen van Castricum zijn hier te bekijken.  De complete eindklassementen zijn nog niet bekend. Morgen op Bikesight.nl een uitgebreidere terugblik op de beslissende wedstrijd in de Lotto KNWU Strandraces.