MISHMAR HAEMEK – In zijn missie om tijdens zijn trip in Israël zoveel mogelijk UCI-punten te pakken met het oog op de aankomende wereldbekerwedstrijden, heeft Hans Becking zaterdag niet zo’n goede zaken gedaan. De 27-jarige mountainbiker van Betch.nl-Superior was tijdens zijn tweede race in Haemek in volle strijd voor de tweede plek, toen een tak in zijn derailleur de dag voor hem verpeste. “Het was helaas niet meer te herstellen”, baalde Becking na afloop.

De winst in de UCI C2 wedstrijd ging naar de Israeliër Schlomi, die vrijdag in de eerste wedstrijd (van in totaal vier) met pech was uitgevallen. Hij finishte voor de Pool Barlomiej Wawak (vrijdag tweede) en de Oostenrijker Alexander Gebeauer. Schlomi reed met zijn verse benen vanaf de eerste ronde weg. Achter hem streden Becking, Wawak en Gebauer samen voor plek twee, totdat Becking  met pech uitviel.

beckingisraelnikolakaludjerski
Becking voordat door een tak zijn derailleur afbrak. Foto: Nikola Ludjerski

Becking, die in de eerste Israëlische race derde werd, was wel tevreden over het gevoel dat hij op de fiets had. “Dat was een stuk beter dan gisteren”, zei hij. “Het parcours was een stuk droger,  maar ook weer erg lastig met een steile klim. Helaas, pech, maar dat hoort er nu ook eenmaal bij. Deze week ga ik gewoon goed trainen op de prachtige trails hier rond het huis van ons gastgezin.”

In de vrouwenwedstrijd in Haemek eindigde Monique Zeldenrust als derde. Annemarie Worst, die vrijdag op die plek eindigde, werd nu achtste.

De volgende wedstrijd waar de Nederlandse delegatie in Israël aan meedoet is komende vrijdag in Haifa (UCI C2).