MIDDELHARNIS – Als hij meedoet aan een XC-wedstrijdje van de TMZ-Wintercompetitie, dan wint hij bijna altijd. Zaterdag was Danny Sleeckx de beste in de modderige omstandigheden van Middelharnis. Dat betekende de achtste overwinning voor de Belg in de Zeeuwse winterserie, die dertien wedstrijden kent. Volgende week is in Ouddorp de laatste wedstrijd van de competitie, waarvan het eindklassement vrijwel zeker gewonnen gaat worden door Edzard van Ewijk. Van Ewijk werd in Middelharnis derde achter Sleeckx’ landgenoot Gunter Sterck en heeft achttien punten voorsprong op nummer twee, Jacob de Roo.

Sleeckx was zaterdag oppermachtig. Hij bleef Sterck bijna een halve minuut voor en had meer dan twee minuten voorsprong op Van Ewijk.

Bij de vrouwen heerste Birgit Lavrijssen nog meer dan Sleeckx bij de mannen. De mountainbikester van Beebikes-Nutswerk bleef haar teamgenote Zoë Mulder bijna twee minuten voor en reed nummer drie Emma Verloop op meer dan vijf minuten. Ook voor Lavrijssen was het de achtste zege van het seizoen. Zeker van de eindzege in de competitie is ze echter niet: Verloop en Sarah Ten Hartog hebben respectievelijk zeven en drie punten meer dan de Zeeuwse, die niet aan alle wedstrijden meedeed.

birgitlavrijssenbertsmits
Birgit Lavrijssen in actie op het modderige parcours in Middelharnis. Foto: Bert Smits Fotografie

In de B-categorie was de zege opnieuw voor de Belg Franky Taelman. Hij bleef Jean Paul Reunis en Kees Reijnhout ruim voor. De drie podiumklanten in Middelharnis maken alle drie nog kans op de eindzege in de TMZ Wintercompetitie, al ziet het er naar uit dat het bij de laatste wedstrijd in Ouddorp een tweestrijd gaat worden tussen Taelman en Reijnhout. Het verschil tussen die twee is slechts twee punten.

Alle uitslagen van de TMZ Wintercompetitie in Middelharnis zijn hier te bekijken. Hier staat het totaalklassement.