EINDHOVEN – De een werd tweede bij de amateurs op het afgelopen NK Marathon, de ander verrassend derde bij de beloftes. Samen versterken jongelingen Roel Verhoeven (21) en Bart Classens (21) komende seizoen het SforZ Racing Team. Met de komst van deze twee mountainbikers bestaat de vooral op marathons georiënteerde ploeg in 2014 uit zeven coureurs. Naast  Verhoeven en Classens zijn dat Frank Molenaar, Maarten Janssen, Mark van Schie (allen amateurs), Jolien Janssen (elite-vrouwen) en Nard Clabbers (Masters 2).

Verhoeven reed afgelopen seizoen voor het Gerotech MTB team. Hij  is, naast zilveren medaillewinnaar op het NK Marathon een bekende coureur in het XC-circuit. Zo won hij afgelopen seizoen in Nieuwkuijk bij de amateurs. “Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe team”, vertelt de Brabander, die woont en studeert in Enschede. “Het sluit namelijk heel erg goed aan bij mijn wensen. Ik wil aankomend seizoen me naast de nationale wedstrijden meer gaan richten op de marathons. Dat is me goed bevallen. Het  SforZ Racing Team ondersteund het rijden van marathons. Dat vind ik erg prettig.”

roelverhoeven
Verhoeven (tweede van links) op het podium van het NK Marathon met winnaar Rob van der Werf en Maarten Janssen, zijn nieuwe teamgenoot. Foto: Wouter Roosenboom

Classens heeft zich, ondanks zijn jonge leeftijd, altijd al gericht op het rijden van lange afstandswedstrijden. In de afgelopen jaren eindigde hij bij marathons door heel Europa verschillende keren op het podium in zijn leeftijdscategorie. Op het EK onder 23 in Singen eindigde hij in afgelopen seizoen als negende. Classens kan ook goed uit de voeten op het strand. Zo werd hij in oktober zevende in Hoek van Holland-Den Helder. Het afgelopen jaar verdedigde de Lindenaar de kleuren van MTB-Gassel.

classens2
Bart Classens. Foto: Sportograf.com

“Beide renners passen  qua opvatting – sport is genieten – prima in het team”, laat Riny van Deursen, een van de managers van het team aan Bikesight.nl weten. Van Deursen was vorig jaar nog lid van het team, maar zal dit seizoen als gastrijder acteren. Datzelfde geldt voor Ivan Peeters. Peter Huntjens rijdt komend seizoen niet meer voor SforZ Racing Team.  Naast Van Deursen zit ook Juro Wiggers in het management van de mountainbikeploeg.

Het SforZ Racing Team zal net als vorig jaar rijden op mountainbikes van ROSE. Die bikes worden door Ryde voorzien van velgen en spaken. De wielen worden gebouwd door Bikewheels.nl. De coureurs van SforZ zullen gaan rijden met helmen van Kask. Daarnaast blijven ook Rivosports  (Lezyne, Bryton, Tifosi en Green oil), Powerbar, Comex en Continental het team trouw als sponsor.