APELDOORN – Hij is in 2014 een van de drie nieuwelingen in het SBJ-Biketeam. Erik Groen hoopt bij zijn nieuwe ploeg, na een aantal jaren te hebben gekoerst voor het Feenstra MTB Team, een volgende stap in zijn carrière te kunnen maken. “Ik heb bij Feenstra niet echt de aansluiting bij de echte top van Nederland kunnen vinden”, verklaart de 24-jarige mountainbiker uit Apeldoorn zijn keuze. “Ik was daardoor op zoek naar een andere omgeving, naar een team waarin ik optimaal kan presteren.”

erikgroen
Erik Groen in zijn oude outfit.

De overstap naar het door Service Bureau Jansen gesponsorde team was in de ogen van Groen een logische. ” Qua materiaal en wedstrijdprogramma kwam ik snel bij SBJ uit. Eric van de Zanden (team-manager, red.)  ken ik al jaren. Ik vertrouwen heb dat alle plannen van het team werkelijkheid worden. Het team is ambitieus en heeft een goede samenstelling van jong en oudere mountainbikers.”

Groen is niet de enige nieuweling bij SBJ. Ook de 18-jarige Lehvi Braam (voormalig Nederlands kampioen junioren en afgelopen jaar rijdend voor Restore Cycling) en de 19-jarige Britt van den Boogert (overgekomen van Cube Nutswerk) maken in 2014 deel uit van het team. Laura Turpijn, Koen van de Ven en Kim Wedding-De Haan blijven de ploeg trouw. Door he tal eerder bekend geworden vertrek van Rens de Bruin naar Merida-Bassa komt het totaal aantal renners in het team uit op zes.

Wie naast SBJ Biketeam de sponsors van het team worden is nog niet bekend. De staff van het team – naast Van de Zanden bestaande uit Rob van de Goor en Stephan Hoek – houdt in maart een officiële teampresentatie.

Het SBJ Biketeam zal in 2014 aan de start staan van een aantal wereldbekerwedstrijden. Het is een van de speerpunten van Groen. “Mijn hoofdoelen voor aankomend seizoen zijn wedstrijden in Nederland, België en Duitsland, maar voornamelijk de wereldbekers en het NK.”

erikgroenfeenstra
Erik Groen afgelopen jaar in actie tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto. Foto: Feenstra-Felt
9588627937_4120b1d153_c
Laura Turpijn in actie in het shirt van SBJ, afgelopen jaar in Beringen. Foto: Ludo van der Put / Ludo-Grafica.nl