STEENWIJK – In Groesbeek en Norg wordt in 2014 een lange afstandswedstrijd georganiseerd, in plaats van een nationale of internationale xc-race. Aan dat rijtje kan nu ook Steenwijk toegevoegd worden. Stichting Mountainbike Steenwijk 2000, afgelopen jaar nog organisator van een wedstrijd in de Topcompetitie, gooit het over een andere boeg en organiseert in september naar alle waarschijnlijkheid een toertocht en een 6-uurswedstrijd.

“Na uitvoerig overleg heeft het bestuur van de stichting besloten het dit jaar eens anders te gaan doen”, laat de stichting in een persbericht weten.

steenwijk
Master Maikel Govaarts in de leiderstrui van de Topcompetitie in actie in Steenwijk, 2013. Foto: Rob de Lang / Delavrie Media

Er zitten echter nog wel een aantal voorbehouden aan het evenement. Zo is het doorgaan ervan afhankelijk van de vergunningen en toestemming van Staatsbosbeheer. Ook de datum staat nog niet vast: het wordt zaterdag 20 of zondag 21 september.

Het plan is om op de wedstrijddag in de ochtend een toertocht uit te pijlen. ‘s Middags wordt het startschot gegeven van een een 3- en 6-uurswedstrijd, waar zowel individueel en als team aan kan worden deelgenomen. Het parcours van die wedstrijd zal ongeveer 6 kilometer lang zijn, daarin zullen gedeeltes van het rondje van het NK Mountainbike van 2012 worden opgenomen.