NIEUWEGEIN – Het was al bekend dat na Egmond-Pier-Egmond Ronan van Zandbeek MPL-Specialized-coureur Robbert de Nijs had afgelost als leider in de Lotto KNWU Strandraces. De Nijs, die na zijn winst in Hoek van Holland-Den Helder (de eerste race van de competitie) drie races in de leiderstrui reed, viel vanwege zijn 53e plek in vierde wedstrijd van de serie terug naar de zesde plek in het klassement. Ook nummer twee Stefan Vreugdenhil verdween uit de top. Hij zette in Egmond geen resultaat neer.

lotto2De gestage opmars van strandrace-specialist Ramses Bekkenk heeft hem inmiddels al op de tweede plek van het klassement gebracht. De mountainbiker van Koga werd vanwege een lekke band slechts zeventiende in HVH-DH, maar is nu nog slechts 26 punten verwijderd van de leiderstrui. Achter Van Zandbeek en Bekkenk staat Sven Broekaart derde. Vierde is Bram Imming, vijfde Tibor Zwaan.

Bij de niet-licentiehouders staat Berry Hollander nog steeds bovenaan. Hij leidt voor Bram de Waard en Pascal Noort. Het klassement van de licentiehouders bij de vrouwen staat nog niet op de site van KNWU. Dat van de niet-licentiehouders wel. In dat klassement leidt Olga van der Velden voor Mirjam de Bruin en Monique Andriessen.

De volledige klassementen van de Lotto KNWU Strandraces zijn hier te bekijken.