SOEST – Frank Beemer is op dit moment verreweg de sterkste deelnemer aan de Veluwse Wintercompetitie. De mountainbiker van MPL-Specialized schreef twee weken geleden de openingswedstrijd van de wedstrijdserie in Loenen op zijn naam, afgelopen zondag was hij ook met afstand de beste in de tweede race in Soest. Beemer bleef Marc Oosterhof (tweede) en Rien Terpstra (derde) voor.

Na acht rondes en iets meer dan een uur koers had Beemer een voorsprong van maar liefst drie minuten bijelkaar gefietst op Oosterhof. Terpstra volgde 16 seconden achter de nummer twee, de vierde plek – op meer dan 4,5 minuut van Beemer – was voor Steven Eskes.

podiumsoest
Het podium in Soest: Oosterhof, Beemer en Terpstra.

Bij de dertigplussers lukte het Barrie van Reeden na zijn zege in Loenen deze keer niet te winnen. Hij werd vijfde, achter winnaar Arjen Feenstra, Edwin Klompenhouwer (tweede), Jan Feenstra (derde) en Mark Schepp (vierde). Winnaar bij de vijftigplussers werd Thijs van den Brink.

Snelste vrouw in Soest was Nicolette de Jager, die met ruime voorsprong op Manon van Hees over de streep kwam. Anne Terpstra, winnares in Soest, is op trainingskamp in Calpe en deed dus niet mee. De volledige uitslag van de tweede race in de Veluwse Wintercompetitie is hier te bekijken. De klassementen staan nog niet online.