‘S-HERTOGENBOSCH – Het was natuurlijk ook een haast onmogelijke opgave, en zelf had hij ook niet echt fiducie in een goede afloop. Het was dan ook geen verrassing dat wereldkampioen four-cross Joost Wichman maandagavond op het Wielergala in ‘s-Hertogenbosch niet werd uitverkozen tot Renner van het Jaar. Die eer viel ten deel aan de man die voor Nederland dit seizoen de Tour de France kleur gaf:  Bauke Mollema.

Toch was er wel een klein vleugje mountainbiken dat er op deze avond met de hoogste eer vandoor ging: Marianne Vos – die dit jaar een (beperkte) rentree maakte op de mtb – won vanzelfsprekend de titel Renster van het Jaar. Op de website van Telesport staan een paar leuke filmpjes van het Gala met onder andere Vos, helaas niet met Wichman.

wichmangala
De rode loper bij het gala. “De eerste keer dat ik mijn naam op de weg zie geschreven”, aldus Wichman op zijn facebook-pagina.