HOOGERHEIDE – In de eerste vier wedstrijden van de TMZ-wintercompetitie eindigde hij telkens in de top vijf. Bij de vijfde race van de Brabants/Belgisch/Zeeuwse serie stond Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk na afloop voor het eerst op de hoogste treedje van het podium. Hij kwam zaterdag in Hoogerheide als eerste over de streep, voor Jacob de Roo (Kapelle) en Kevin Gideonse (Nijmegen). Zonder af te doen aan de prestatie van de renner van Beebikes-Nutswerk: Marco Minnaard en Danny Sleeckx (beiden twee keer winnaar dit seizoen) deden in het Brabantse plaatsje niet mee.

Beebikes_lettercBij de vrouwen ging de zege verrassend naar de jonge Zoë Mulder, die sinds kort ook lid is van Beebikes-Nutswerk. Mulder, afgelopen seizoen Nederlands kampioene bij de jeugd in de categorie 5, bleef haar teamgenote Emma Verloop voor. De derde plek was voor Carine de Vriendt.

Ook bij de veertigplussers eindigde een coureur van Beebikes op het podium. Eric Vereecken werd tweede. Hij hoefde alleen de Belg Franky Taelman voor zich te dulden.

Bekijk alle uitslagen van de wedstrijd in Hoogerheide hier.