SCHEVENINGEN – Naar alle waarschijnlijkheid heeft de KNWU zaterdag een fout gemaakt door na afloop van de Rabo Beach Challenge in Scheveningen de leiderstrui van de Lotto KNWU Strandraces uit te reiken aan Stefan Vreugdenhil. Volgens de dubbel gecheckte berekeningen van Bikesight.nl staat Robbert de Nijs, winnaar van de eerste wedstrijd van de serie, nog steeds bovenaan in het klassement van de nieuwe competitie.

vreugdenhil1
Vreugdenhil in de, waarschijnlijk onterecht, aan hem uitgereikte leiderstrui. Foto: Rabo Beach Challenge

De Nijs scoorde als winnaar van Hoek van Holland-Den Helder 1000 punten. Met iets meer dan 1 minuut achterstand werd Vreugdenhil in die wedstrijd derde, wat hem 993 punten opleverde.

Het klassement wordt berekend aan de hand van de tijd van de winnaar. Vreugdenhil werd in Scheveningen tweede. Ervan uitgaande dat nummer één Sebastian Langeveld geen punten kan scoren, levert dat hem 1000 punten op.  De Nijs finishte op 10 seconden achterstand van op de renner van Koga (1:23:02 om 1:23:12). Dat zou hem 997 punten op leveren (4982 seconden / 4992 seconden = 0.997 X 1000 = 997).

Een simpele rekensom brengt het totaal van De Nijs op 1997, dat van Vreugdenhil op 1993. Ook als Langevelds tijd als graadmeter wordt genomen, blijft De Nijs de nummer twee van de Scheveningse wedstrijd voor.

Het is niet duidelijk wanneer de KNWU de definitieve tussenstand uit de uitslagen van de Beach Challenge heeft gedestileerd.

Ter controle: het reglement van de Strandraces en de tussenstand na HvH-DH