HEROLD – Marco Minnaard en Birgit Lavrijsen hebben in de Bridge Cape Pionoeer Trek voorlopig maar één dag kunnen genieten van hun leiderstrui. Het gastduo van Cube-Nutswerk verloor in de vierde etappe naar Herold hun trui aan het Zuid-Afrikaanse team Asrin Cycling 3. Na de etappe van vandaag, waarin het tweetal als vierde finishte, is hun voorsprong veranderd in een achterstand van twaalf minuten.

Voor de andere duo’s veranderde er weinig (zie de uitslagen). Wel had het team van Kivada Schorriemorrie (wie heeft die naam verzonnen?) een ongelooflijke baaldag. “We hadden echt hele erg goede benen”, keek Ninko Doornbos op de etappe terug. “Maar al na zeventien kilometer reden we lek. We lagen op dat moment drie minuten voor de leiders bij de amateurs en zaten vlak achter de kopgroep.”

Het bleef voor Doornbos en z’n teamgenoot Ninko Doornbos niet bij die ene lekke band. “We reden nog drie keer lek en hadden drie keer de ketting vast tussen het grote en het kleine blad. Echt een takkedag dus.”

matthijseversdijk
Matthijs Eversdijk van Cube Nutswerk gaat onderuit tijdens een riviercrossing, in de vierde etappe van de BCPT. Op de achtergrond zijn teamgenoot Liwald Doornbos. Foto: BCPT