WARMENHUIZEN – Voor de mountainbikers die niet in het verspreidingsgebied van het Noord-Hollands Dagblad (editie Schagen) wonen: daarin stond vanochtend een interview met Robbert de Nijs van Feenstra Biketeam. De coureur uit Warmenhuizen kijkt in het artikel terug op het afgelopen seizoen, en vooruit naar zijn laatste twee belangrijke koersen: het NK Marathon, en Hoek van Holland-Den Helder.

robbertdenijs
Robbert de Nijs.

“Het had dit seizoen wat stabieler gemogen”, zegt De Nijs in het interview. “Een titel op het NK zou een mooie goedmaker zijn.” Verder spreekt De Nijs over de tegenslagen tijdens dit seizoen (oa. tijdens het NK XCO) en de dag dat het allemaal op zijn plaats viel, tijdens de Belgian GP in Beringen. “Dat zijn de prestaties die me op de been houden. Want het zit er gewoon in.”

De Nijs gaat zondag voor de titel, en hij wil vooraan eindigen bij de elites. “Ik zie dat het gaatje steeds kleiner wordt”, zegt hij.

Lees het hele artikel hier, via een twitter-upload van De Nijs zelf.